Wednesday, December 31, 2008

SESI PEMBELAJARAN KU BERMULA

bila buku nota da dibeli, bila stationary sudah ada dan lecturer pon menghadirkan diri, maka sesi pembelajaran pon dah start....dr harun yg ngajar utk klas mat651 pon dah memulakan kelas..dah ade note pon sket..huhuhu...takpe...bak kate cik diana..biar otak neh bergerak2 sket wat keje kan...yelaa...dah bape lame asyik cuti kan..hehehe...

so, azam baru kali neh nak wat yg paling baik utk sem yg terakhir neh...tak mo main2 dah...seyes....!!! ehee... insyaAllah....


kredit to akekun...hehehe

Tuesday, December 30, 2008

BILA KEAJAIBAN BERLAKU

sepanjang percutian aku dirumah ku...ade la 2 keajaiban yg dapat aku saksikan...

first aku nk tanye...sape yg tengok bulan senyum arituh..angkat tangan...hehehee..aku tak terkecuali...afta tgk berita, kitorang 1 family kuar umah tgk bulan...YA ALLAH....SUBHANALLAH...cntik sangat2..seolah2 ade orang senyum kat kite...memang cantik ciptaan Allah...

Allah boley membuat keajaiban yg tak disangka oleh manusia....semua ciptaan nya sangat2 sempurna dan cantik dimata kita....bersyukurlah....


second keajaiban ialah.....harta karun yg kuar dari serai wangi...sound weird kan...tpi itulah yg aku nmpk dengan mata kepala aku sendiri...

kejadian neh berlaku mase aku p kenduri kawen anak makngah, kawan mak abah aku....pastuh makngah kate tunggu la sampai lepas maghrib...kitorang pon cam pelik la...nape? lagipon abah nk anta aku balik shah alam....makngah kate, malam neh diorang nk cabut serai wangi....actually serai wangi nie ade yg ditanam secara komersial...utk wat minyak and cam2 lagi...tapi yg nie lain sket.....aku pon tak tau nk cite camne...yg aku tau...sape yg tanam pokok nie depends on niat orang tuh...sebab kalo kite ade niat tak baik, mebi kite tanam pokok tuh then bile cabut tak dapat ape2....cite pasal harta serai wangi nie penah kuar kat dalam mastika...tak ingat la keluaran bile...huhuhuhu....

ok..meh aku citekan pengalaman aku neh...

lepas smayang maghrib, beberapa orang kmpg kumpul kat pokok serai wangi nie...pastuh ade sorang yg orang panggil wak yg bley cabut pokok tuh....bukan sebarangan orang ley cabut...

mula2...wak tuh bace2 doa, pastuh dia hamparkan kain hitam kat atas pokok serai wangi...makngah plak tabur2kan mebi 7 kot jenis bunga ngan beras kunyit...mesti dengar cam mengarut kan..tapi tuh la care2 nk kuarkan barang2 dari serai wangi...aku tak tipu..memang real....pas wak goncang2 pokok serai tuh then die pekup (cam care kite nk tangkap ikan tuh...xtau nk bagitau cane...hehhe) kain and wat bunjut.....assistant wak pegang bunjut tuh.....pas settle sume tuh, pakngah merangkap suami makngah cabut pokok serai....bile cabut je perdu serai wangi tuh kuar la biji2 seperti batu2 kaler hijau cam jade, zamrud dan macam2 lagi kalernye....huhuhuhh....bayangkan batu2 tuh kuar dari celah2 tanah....sangat terkejut.....!!! lepas orang2 kmpgkutip batu2 tuh...assistant wak tunjukkan ape yg ade dalam bungkusan hitam tuh....MASYAALLAH.......banyaknye rantai, gelang, minyak buluh perindu dan macam2 lagi la...

nak tgk buktinya.....tengok la neh......


mase neh orang2 kmpg ngah carik2 batu2 kat akar pokok


nie la batu2 yg kuar


mak abah ngah pegang loket2 lame dan buluh perindu dari serai wangi...bau batu neh wangi sangat....

nie lah harta yg kuar dari bunjut hitam tuh..harta2 lame...



p/s :: kat dunia nie...takde yg mustahil......

ADIK AKU SUDAH KAWEN


zaman kesingelan adik aku : (L-R : ayong and ika)

hollaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......

mari kite berblogging......yeaaahhh...update time....eheee....

ingin sekali aku mencoretkan serba banyak tentang adik pompuanaku yg sorang neh...hehhee....now....titlenye dah berubah...dah jdik isteri orang owkaiey...eheeee....umur baru jek 21 tahun tapi itulah yg dinamakan jodoh...nk wat camne....jodoh die sampai dulu dari aku..huhuhu....langkah bendul laaaaa.....(kalo ikut adat, kakak yg dilangkahnye akan dapat something...so aku dapat la cincin emas utk disarungkan dijari manis ku ini...eheee...)


okaieh.....kitorang start membzkan diri pada tepat kalendar menunjukkan 1 DISEMBER 2008...hahahhaa....setelah aku siapkan langsir2 umah aku yg seperti dibawah ini (ngeeee...) dan penghabisan stok kad kawen dihabiskan....tiada lah lagi istilah tido awal dalam kamus hidup ku...huhuhuhuhu.....
thanks to ROSITA aka ETA yg telah mendatangkan dirinya ke rumah aku n tulun2 ape yg patut...eheheee...banyak kan eta nk kite habiskan..huhuhu...habis 2 bilik umah aku ditempah khas utk menyimpan semua barang2 kawen...huhuhuhu...

majlis start 18hb lagi....time neh kitorng KHATAM QURAN...aku, adik aku n sepupu aku ayong amik bahagian...ALHAMDULILLAH sume dapat diselesaikan dengan lancarnya....selesai kitorang khatam quran, sikit tahlil dilakukan bagi memberkati majlis...thanks to makcik paridah yg menyediakan juadah yg enak2 bangat utk tetamu....menu arituh ialah pulut kuning, rendang daging, kuih tepung talam dan karipap pusing....yummmiey..

mase yg ditunggu2 oleh pengantin perempuan...eheee...time nie la 19hb disember, baru nmpk kegabraan adik aku sebelum status nya ditukarkan..hahaha...selama 4 jam diambil utk tunggu mase akad nikah yg diadakan di Masjid Jamek, Tapah...nape 4 jam ek?? sebab adik aku disolek awal....ehee...time tuh la nmpk kesengalan adik aku..tak ley nk duk diam...(mebi time aku nk kawen nnt camtuh jugak kot...eheee)...

tepat kul 2.45 ptg, kitorang bergerak ke masjid...time neh ade 3 pasangan...adik aku turn yg ke dua...haaaaa....dengar khutbah nikah bek2...bagi lelaki, silep2 bertanggungjawab bile dah bergelar SUAMI owkaiey...hehehe...dan para wanita....jdilah ISTERI yg solehah, patuh dan taat pada suami mu...uhuhuhu...to ika **selamat menjadi isteri kepada MOHD NUR HAFIZ BASHARUDDIN**

bile tangan dihayun oleh tok kadi, bila saksi dah kate sah..maka termeterai la status adik aku sebagai isteri orang....nk tahan sebab tapi air mata neh jatuh jugak...mak abah la paling sedey...21 tahun dibawah tanggungan diorang dan sekarang dilepaskan kepada lelaki yg bergelar suami....

saat sah bergelar isteri hafiz..

selesai majlis akad, kitorang pulang kerumah utk prepare sikit kenduri bagi pihak laki...malam tuh pulak ade tahlil lagi kat umah aku...ALHAMDULILLAH ramai sangat yg datang time tuh....tahlil dilakukan bagi memberkati majlis.....

20hb...aaaaaaaaaaaaaaaa...??? tarikh kenduri kat umah aku neh....huhuhu....tema kami sekeluarga ialah hitam, putih and silver....cantik2 and hensem2 anak2 md desa and aminah neh...waaahhh...hahaha......tapi pengantin adalah tema yg ini...hahaha...saje wat kelainan...

aku tak sempat pon nk bergambar...uhuuhuhu...amat2 la bz yg teramat2....bile orang tak henti2 datang....syukur sangat2..akak ipar aku and akak aku kene handle puteri2 diorang...so aku, eta and ayong la berlari2 utk pastikan sumenye okaiey....

kenduri kali neh abah n mak sediakan menu kampung.... ulam2, ayam goreng berempah, gulai daging n rebung, ikan rebus ngan air asam...perghhhh...dihilangkan pulak kehausan tekak dengan air kelapa lemon and soya bandung.....yum yum yumiieeyy....

setel acara petang, acara malam la paling best....acara potong kek and bukak2 hadiah....bak kate z " family function"..hahhaa...tengs to mr razman ku sayang, z, paad and tungkai yg sudi datang kenduri adik aku..walaupun diorang datang lmbt tapi takpe ade lagi makanan yg aku simpan tuk diorang..eheee...best gilep time malam tuh.....ktorang 1 famili enjoy sangat2.....hahaha...dan aku menjadik bahan pabila hanset ku membuat hal dalam bab2 pengambilan gambar....huhuhuh..takpe2....memory da berat la dolll.....!!!! abang beli la anset kat adik....!!! hahahahaa....

tak dapat aku nk lupekan malam potong kek neh....best2 sangat2...tambah lagi kek yg sedap giler....hahaa...bile sume sedara n family berkumpul, macam2 peel ade...family aku yg best....!!!! yeaaahh....love2 kamu sume..muaaaahhh2...best2 jugak.....tapi periuk belanga manyak kat belakang umah...hahaa...

okeh2...keesokan arinye belah umh laki plak..kat batu 19....sian eta..montaaahh...hehhee....ja...u steady babe...hahah...pas breakfast2 sume and pengantin da siap kitorang terus bertolak ke batu 19...batu 19 neh jalan nk g cameron tau..hehe..jalan lame...biasela...berputar2 belit..ngeeeee..10 buah kete mengikuti kereta pengantin...sebelum kitorang berangkat, ade 1 episode menyedihkan dirumah aku...acara penyerahan pengantin perempuan kepada pengantin lelaki....huhuhuhu...acara salam2 cium2 and kasik2 wit...hehehe....

bile sampai kat kenduri belah laki and makan2 sedap then balik ler ke umah....tinggal la adik aku kat sane....babaaiiiiey2 sume...hehe...acara basuh membasuh kat umah aku tak abeh lagik...sedara2 aku n mr razman terus bergerak ke cameron highland...yelaa...dah dekat kan...ngeeee.....

so...itulah serba ringkas pasal perkahwinan adik aku n adik ipar aku...hahaha....
kepada sape2 yg hadir....terima kasih daun keladi..aku kawen datang lagi..hahhaa...
pada yg tak dapat hadir...takpe...aku kawen bawak hadiah..hahhaa....


budak2 rajin kat umah aku..hehe


budak tak penah nek tren..haha...

Saturday, December 6, 2008

SENGAJA ATAU SATU KESILAPAN



Arghhhh..jam dah kul 12.40…takley tido plak….kol mr razman, ngah tgk muvi plak…huhuhu…cane nie ek….dah puas ku pusing2 kan badan aku neh…tak ley tak ley takley….akirnya aku bukak lampu then sambar aku punye laptop…bukak lagu sket….ehee..hmmmm….ape aku nk wat ngan laptop aku ek….?

Straight to the point…

1) Aku terpiki, bile kite wat keje last minute…keje mesti sangat2 la tak best kan…nape ek..laaaa…dah name nye pon last minute…takley pk lagi ke….mesti keje kite teraburkan….pastuh ade la yg takley nk siap la….tunggang terbaliklaa..huhuhu..

So, adakah ianya SENGAJA atau KESILAPAN

Hmmmm…mungkin ianya sengaja…sebab ape? sebab kadang2 dateline nye lambat lagi..so kite ingat ley wat sket2 then baru pulun last2 minute…sampai tak tidolaaa…huhuhu…
Tapi…ianya mungkin satu kesilapan….sebab diberi banyak mase..tapi nape tak gune mase itu sebaik yg mungkin…bile keje kite sangat2 messy then sape yg nk disalahkan…menyesal skunk da tak gune beb…huhuhuhu

2) Kadang2 kan…manusia tak penah cukup or tak penah nk puas hati..nape ek…? sebab kite nie hamba Allah..so Allah nk kite cari kepuasan itu demi kebaikan kite…Allah nk kite cri dengan usaha kite sendiri…ape yg aku nk bagitau nie adalah pasal ketidakpuasan kite terhadap orang lain…mungkin banyak berlaku pada pompuan…banyak dah pengalaman yg aku dapat sebenarnya…yg terjadi kat aku pon same..dan kadang2 aku pon terlibat sama…ok..ape yg kite wat diperhatikan orang…kite tak kenal pon die tapi kite suke wat tafsiran sendiri…pastuh mule la…meluat sana meluat sini…eeeeeeeiiiuuuwwwww…nape mesti camtu kan…

So…adakah kite SENGAJA atau sebenarnya satu KESILAPAN…?

Mungkin ianya sengaja…sebab memang hobi die camtuh…tak suke tgk orang lain senang…sakit mate die…die mungkin tak pernah nk puas hati dngan ape yg orang tue lakukan…ade je yg tak kene..tapi…ianya mungkin satu kesilapan kerana orang itu mungkin bley jadi teman kite…teman yg ley kongsi ape aje…maksud aku..die mungkin ley jadi teman bile kite dah start kenal hati budi die….so…bile kite lepaskan peluang utk kenal…ianya satu kesilapan besar kerana kite melepaskan seseorang yg bley menolong kite saat senang dan susah…tapi sebenarnya jugak satu kesilapan..apabila korang dah menambahkan korang punye dosa....hahahaa

3) Kepada lelaki, ade sesetengah lelaki yg tak suke nk meluahkan ape yg tersirat dihati…bile berhadapan ngan pompuan merangkap awek ke or teman rapat ke…mesti wat2 relax…contol macho kot…hahhaaa..taklaaa…mungkn die senang care camtu kan….who knows…

So..ianya SENGAJA atau KESILAPAN??

Maybe sengaja…sebab kekadang lelaki nie tak suke nk express kan ape yg tersirat….ade yg suke luahkan melalui gerak badan dan kerelakskan nye…die nk pompuan paham2 sendiri…takyah nk banyak2 cakap..sekali cakap dah cukup…hmmmm..tapikan….ianya mungkin satu kesilapan yg tak mungkin dapat kite lupekan….kerana….ade juga pompuan yg tak paham..hmmm…bukan more to tak paham tapi die lebey sukekan lelaki yg gentleman yg ley bagitau betapa cinta dan sayang die terhadap gf die…kesilapan yg aku nk cakap neh adalah kesilapan dimana mungkin gf die akan terasa disisihkan dan cintanya mungkin akan berlalu pergi..so…nape nk lepaskan orang yg kite sayang camtu je….kalau sayang cakap sayang….jangan biarkan cinta yg kite dapat selama nie hilang camtuh jek…bile dah takde baru kite akan menyesal….nak ke camtu?...hukhuk huk

4) Kadang2 kite wat keje sampai lewat malam….nape..?
Adakah sengaja atau kesilapan…ianya sengaja sebab kite baru jek dapat idea ape nk tulis….dan ianya kesilapan bagi aku kerana aku dah kurang kan time 8 jam aku utk tido…….waaaaaaaaaaaaaa…nite sume…..huhuhuhuh…aku mau titon sudaaaaa….(time neh dah kul 12,45a.m okaieeeyy….)

Friday, December 5, 2008

HIDUP PERLUKAN PERUBAHAN



Manusia ini kadang2 tak tahu tentang apa itu PERUBAHAN…tapi depends on individu tu sendiri la kan…maksudnya sangat subjektif….hmmm..dan mereka juga tak sedar yg diri mereka ni perlukan perubahan..tapi jangan la plak g berubah kebenda yg negative….ku lepok kang…ngeee…

Heyy… I learn something..

Bile ek? Hmmm….mase aku 2gether2 ngan my beloved 4….wild child…quite ok n bagi aku banyak msg yg aku dapat dari situ…can I say something…..???? can la…bcoz diz is my blog onkaieeyy…hahahhaa

Kite sedar tak sape diri kite sebenarnya….apa yg kurang nye kat diri kitre neh???kite takkan nmpk sampaila ade orang sekeliling kita yg menegur…ngeee…(tapi kadang2 kite pk orang tuh mngutukla….menyebok la….jage la tepi kain sendiri…hehhe)tapi…please…amik dari sudut yg positif…kenapa orang mesti tegur???sebab kite neh tak penah perfect…hmm..kenapa ek bile kie sedar akan kekurangan tuh kadang2 kite tak penah nk amek berat….semua nya yg terjadi nie ade sebabnye….maksud aku…setiap apa juga bentuk kekurangan kita sebenarnya ade kelebihan yg kita dapat dari situ…..maybe arini kite tak ok sangat..tapi esok..kite kene pk yg kite mesti lakukan sesuatu yg baru n sesempurna yg boley agar ianya tidak teruk seperti semalam….mungkin semalam berjalan dengan sempurna tapi arini jadikan yg lebey baik dari semalam…berpusing kan ayat aku…korang pk sndiri...

Kite bukan la teruk sangat tapi setiap apa yg kite lakukan mesti positif..aku tak terkecuali…kadang2 aku neh lemah jugak…mudah menangis bile hadapi masalah n kekadang agak down jugak…tapi aku dah berubah sket demi sedikit…aku akan amek mase 15 minit n aku akan kate kat diri…

hey girl…wake up la….please la zimah…bangun2…kenapa mesti down…bangun lah dari kekalahan sendiri…”hmmmm..aku selalu memBAYANGkan yg aku neh kemana2 sentiasa membawa cermin….(check la dalam handbag aku..takde cermin..hehehe)..bile aku down..aku akan cakap ngan diri aku sendiri…motivasikan diri aku sendiri…marahkan diri sendiri sebab semua nie bukan nya masalah besar kalo difikirkan.bukannye masalah dunia nk kene pk…ni tentang perasaan..tentang diri kita…so kite sendiri ley mengubah diri kite kepada sesuatu yg baru…jadikan yg terbaik…orang lain hanya bley bantu..tapi utk menjayakannya adalah DIRI SENDIRI….

Hurrmm…kite bukan selalunya akan bermimpi…bangun la dari igauan masing2 dan sedarkan diri kamu tentang perubahan yg harus kamu lakukan..kamu mesti bahagia jika perubahan itu dapat membuatkan diri kamu gembira n berjaya…sebenarnya kite ni takkan tersedar sehinggalah ada sesuatu yg menyedarkan kita….tapi pastikan kamu belum terlambat lagi…inilah mase kite nikmati hidup yg ada…jangan sia2 kan nya….hari demi ari, dan setiap saat kite mesti berubah….

Kadang2 aku hairan….hmmm…ade sesetengah orang yg tak suka tgk orang lain senang..orang UTARA cakap MELUAT…heheh…hello hello…KAMU DA PERFECT SANGAT KE….????? Dah cermin dah diri tuh….dah bagus sangat ke diri tuh….hidup nie ibarat roda…what comes around, goes around….bagi aku….biarlah..asalkan kite kenal sape diri kite…betul x?

Heeeyy korang..try to make a perubahan laaaa….dan pastikan orang yg kamu sayang akan gembira dan tersenyum dengan perubahan yg korang lakukan….takde ape yg ley membahagiakan diri mereka selain daripada perubahan diri kite kearah yg lebey sempurna dan teratur..terutamanya MAK AYAH….mereka akan bangga dengan korang…PERCAYALAH….pastikan titisan air mata mereka adalah titisan kegembiraan…

p/s : korang ade hati, korang ade perasaan…tanye diri…tepuk dada tanya hati….apa perubahan yg korang dah lakukan arini..??? adakah ianya baik atau tidak….bangga la dengan diri sendiri apa yg telah kamu lakukan….ingat ALLAH…semuanya adalah nikmat dan hidayah dariNYA kepada kite sebagai hambaNYA…..

IKUT RASA HATI


Wolaaaa there…..
aku melepak2 kat umah sambil dengar lagu peberet cik dyla(fall for you+secondhand serenade)…ngeeee….tak de ape nk wt….aku taip la ape yg patut kat words then akan ku paste kat blog..hahhaaa….

Hmm…tenet neh satu kemestian jugak kan….yelaaa…kalo kat umah sewa 24 jam ngan tenet la kot…kalo kat umah….no network connection owkaiey…hahhaa..dah ngorat abah dah suh pasang dari dulu lagi…tapi alasan die sape la nk gune…yg tinggal pon 3 orang…aku plak jarang2 nk balik..so takyah la ek..huhuhu..padan muke aku….so, nk senang aku akan ke cc…alaa…bukan jauh sangat pon….tapah nie walaupun bukan nye besar tapi semua ade..alhamdulillah la….kalo orang nk kate pekan koboi pon lantak pi laaa….memang pekan mati pon….tak kisah la ape orang nk cakap janji kat sini la aku hidup n kami sekeluarga carik rezeki…Alhamdulillah kedai makan family aku pon dah makin maju….aku bangga dibesarkn dalam keluarga MD DESA…hehehe….korang pon camtuh jugakkn…. =)

Bestnye duk umah nie…tambah lagi layan 2 puteri aku yg nakal2..huhuhuhu….niena ngan kebuasannya n fiena ngan kepetahan die bercakap skunk…sngat best melayan diorang walaupun penat yg amat sangat…(sebab sifat keibuaan aku teserlah..) hahahaa….

Petang tadi aku smpt terjumpe ngan cikgu sekolah aku dulu…..pas tanye2 khabar n cite2 sket die sempat nasihatkan aku n bagi suggestion….hmmm…die suh aku smbg belajar lagi…amek master….kalo nk jadik lecturer…and tuh pon memang niat aku bile abeh nnt…aku nk smbg lagi….lagipon abah memang nk aku smbg lagi…kalo nk keje pon amek la pjj janji aku bljr lagi..amek master(alamak…bile nk kawen nie…?adik aku pon da kawen..huhuhu)…aku da pakat ngan miss Diana jugak…mau further study..adela tmpt2 kitorang yg dalam perbincangan…insyaAllah…aku nk sambung pon yg de kaitan ngan math or bisness…pastuh aku nk amek cert accounting..bukan ACCA..untk kitorang yg amek math neh takley terus amek ACCA…kate lect costing aku laa....kitorang minor in accounting so kitorang kene amek cert yg bawah sket dari acca then baru ley amek acca….huhuhu..
Dah2..aku neh kalo dibagi 24 jam pon bercakap jek…hehehee..hmmm…skunk…ape yg kite nk wat kite mesti ikut gerak hati kite….yg penting jangan mudah mengalah…wat sehabis baik and pastikan semuanya berjalan lancar….dan paling2 utama RESTU MAK AYAH KITE…..chaiyok chaiyok…..

FANTASTIC

Ari yg paling best bile aku dapat spend mase ngan my family..especially ngan mak n abah…baru jek balik makan n banyak betul aku sembang2 ngan abah….best2…perbincangan ngan anak n abah…slalunye kalo aku nk bincang hal2 dunia, ekonomi, Negara…aku banyk habiskan mase ngan abah..time brite la aku akan kaco die ngan pertanyaan2 yg masuk akal…hahahha…abah sangat2 la strict tapi kalo sape pandai main ngan perasaan die n kewibawaan die sebagai seorang ketua keluarga, mesti abah akan bley masuk ngan kepala kite….hehee..semalam mase otw nk balik tapah, aku n abah sempat terkenekan mak secara tak sengaja…n semalam sangat2 la kelakar...kalo orang perasaan mesti terlompat2 kete kami…(tipuuu jek..) hahhaha..takla sampai terlompat owkaiey…kejadian berlaku bile sebuah kete sonata baru yg abah potong…actually aku tak perasan sangat no kete tuh…then tetibe mak tanye..nie antara perbualan kami…..

:: aku :: abah, yg td tue kete sonata baru ke? Cam lain je…canteklaaa..
:: abah :: ha’a..yela kot…ngeee
:: mak :: kete tadi no plat die Q kan…Q ape lgi ek …

Akibat kesengalan aku..

:: aku :: ape mak..(telinga aku tak dengoooo…sambil msg2 ngan mr Razman)
:: mak :: tue..kete tadi..Q ape??
:: aku :: ape..? nape.. Q haidar ke..? mak tengok Q haidar ke…? Mane2…? Q haidar ke bawak kete tadi...?
:: mak :: Ya Allah…pekak nye anak aku neh….no plat kete tuh laaa.. Q ape( suara mak dah macam iklan beras taj mahal..hahhaaa)

Hahahahahhahahaa…abah terus tergelak besar..memang abah gelak sungguh2..hehehe…..pengalaman lucu aku mase otw balik…eheee….apedaaa…..bertuah betul la Adzimah neh.ehee…
So, pengajarannye….listen carefully…bile org bercakap jangan wat keje len k…hahahhaa….

Wednesday, December 3, 2008

CUTI CUTI KU

yaaahhh...mencurik mase terluang di cc..hehheee......

rindu dak umah neh..sangat2....amiera intan fiq n umie.....selamat berjaya tuk final exam 3P ya....

tuk dak mcad jugak.. wani, kdya, hasliman, kak intan, fiza, nies, nana, ana, yus n sape2 lagik tak larat nk taip ..hahhaa.. selamat ade kelas lagi...ngeeee....sian korang abeh lambat kan....aku dah berfoya2 kat umah....hahhhahaa

tuk yg amek ibm...my mr razman n da budak umah die..selamat jugak ya korang....

aduhaaaiii..takley relax la kat umah....jap g nk amek langsir..aku plak yg bz ngan orang nk kawen..yg nk kawen duk relax plak..tensi tensi....huk huk...ok people..sehingga ketemu lagi yaaaa....di lain episode....dedaaaaaaaa..nk sambung ym ngan hasliman kucing siamku comel.....

muaaaaahh2....

Sunday, November 30, 2008

TATAPANMU MY HONEY BUNNY MEOWWW

MY MEEEOOWWW


Hari yg ditunggu telah tiba….yeaaahhh…!!! going back home…!!lalallaaa….sangat2 best utk aku melompat2 kat tilam aku…ngeeee…

But…but…but……

“dimana..kan ku cari ganti….” Huhuhuhu…lirik ini aku tujukan tuk 3 budak nakal yg paling2 aku sayang…sape pon takley rampas, ganti mereka ini daripada aku…NEVER….!!! TRY IT….!!! I WILL KICK U..!!!! WATCH OUT…!!!! Hahahaaa….YA ALLAH…..KUATKAN LAH IKATAN KAMI INI…AMIN….

Yeaahh…. Akhirnya termakbul impian aku tuk hang out same2….kamilah gang BEREMPAT….(uhhh..memang la…sebab kami ber4 jek…takkan kalo 5 orng nk panggil gang ber4 jugakkan…ngeeee…) movie movie…tu la keje kami….hey…best ok….acara wajib….

WILD CHILD….quite ok la…best jugak…hasliman nye idea….and dikuatkan lagi oleh aku…..wani ngan razman gang nk tgk Madagascar….!!! Oh hasliman…KITE MENANG KAN…!! Hhaha….afta jalan2 kat CINE LEISURE, kitorang minum2 kat restoran mapley KAYU kayan….ngeee…bestnye menghabiskan mase ngan perbualan yg berilmiah….hahhaa…ilmiah la sangat kan…wekks…!! Tapi kami telah mengBESTkan mase kami ber4….”SPENT A QUALITY TIME”….yesshh hasliman…your words…!! :D

Satu kejadian semalam…

Hmmm…kami ditemukan dengan secara tidak sengaja…

CASE 1 : WANIEY KUCING COMEY

Dak cute…ramai betul dak minat…hehhee…dan aku telah mengorat dak cute neh utk jadik MY BESTFRIEND EVER AFTER…!!! Wani…I love u so much…heyyy....saye x ley ngadap muke awak la wani....takkan ley berahsia kan...ngeee....awak mesti ingat kan mase diploma....if masing2 ade prob satu jek care kite.... "BERDIRILAH DEPAN PINTU BILIK...ANDA AKAN TAU APE SEBABNYA...!!! hahaha...yeaahh...aku takkan berahsia dengan wani...thanks ALLAH kerana telah kurniakan kawan yg sangat2 baik, n ley share ape aje ngan aku diwaktu senang n susah....bohongla kalo aku cakap yg aku tak pernah gaduh ngan wani...tak sume orang perfect kan..yeaahh2...kitorang penah bergaduh..and satu care kami...bincang dari hati ke hati....hehehhe...kenapa awak nie sangat comel haaa....kite akan tetap jadik sahabat kan....ngeee...jangan lupekan saye tau....kalo ade tepon, ade kedit....text me okaieyy...!!! gonna miss u babe....huhuhuhu

CASE 2 : HASLIMAN KUCING SARAWAK...

ouhh "what the fishcake...." stylo beb...hahhaa..nk sign....!!! cheeettt...model ke...???taklaaa...die dak cs....hahahhaha...merantau kat shah alam...hahahaa....camne ek ley kenal? jap2 nk refresh...MATHEMATIC....ya....math..(maybe sebab tuh aku amek math n aku dipertemukn ngn diorang neh)...aku la cikgu...ya...aku mengajar ALGEBRA...hhehee...hey...at the first time...kitorang bercomunicate ngan ape aje yg ade....jeling2..hahaha...man...ingat tak..takde kertas kite gune tissue...!!! hahaha...apedaaa...kuno betul...wekksss....SNICKERS...!!! makan la snickers jika rase lapar...so makan la hasliman kalo korang lapar...hahahaha....man...kamu jua baik banget pada aku....aku kangen pada kamu nnt ya....banyak kan kite share same2.....n kamu juga adalah sahabat susah dan senang....and man...1 jek nasihat dari zimah...please please please.....never look behind....n man sendiri motivasikan diri man...ingat tak ape yg zimah dah membebel kat kamu...!!! ngeeee...hehehehe....jangan surrender bile kamu tak belum tahu yg kamu adalah seorang yg kalah....(faham ayat nie betul2 k..)aarrrgggggghhh..........SAYA SAYANG KAMU JUGA....!!!

CASE 3 : RAZMAN KUCINGKU SAYANG

hahhaaa...opppss....he is my.....ngeeee....**wink wink**....heyyy...but 1st time jumpe kami adalah kawan ok....dan sekarang...lu piki la sendiri...hahahhaa.....wooooo wooooo.....mr razman adalah penghabis ice cream aku ngan wani...cheeessshh.....kongsi la....die g abehkan plak..hahhaa....heyyy...he is kawan tuk gaduh2 jugak tau....ngeee....tapi..takmo cite lebey2....hahahaa....PRIVATE AND CONFIDENTIAL....wekkksss.....congrats dear kerana menang dengan hasil titisan masin peluhmu utk terpilih sebagai "da best poster"....hehehhee...man..all da best.....pesanan zimah pon cam hasliman jugak ya....try to grab peluang....and jangan nk malas2 ok....jangan suke ponteng la dear...isssssshhhhh2.....letak bom kat telinga baru tau...hahhaa

so....itulah serba serbi kehidupan aku ngan 3 org budak cute bangat....biarlah aku nk cite sume kerana aku nk korang sume tahu.....yg aku appreciate diorang sebagai sabahat....so....kepada sume masyarakat malaysia...hargai kawan2 anda dikanan, dikiri n tak kire la sape2 selagi mereka ada.....


I LOVE ALL OF U...MUAAAHH2...

Bait-bait lagu nie utk korang...

Dan bila kau menghilang

Musnah la, musnah impian

tuk menggapai bintang

terangi hidup ku

Ku mahu kau tahu

engkaulah, destinasiku

dalam ingatanku .. oh oh oh...

kerana diri ini tak daya lagi

menempuh hidup yang ku temui

dan aku, ku tunggu....oh...oh...oh..

disitu

mengharapkan sesuatu yg baru

itulah impian ku




Saturday, November 29, 2008

KEBOSANAN


tak terkata bosannye...

arini bangun2 on laptop then ngadap pe yg patut...aku kaco mmber2 aku yg amek CERT...huhuhu....berym2 then perut lapar...bagitau k.dya mau lunch same ngan wani skali then aku siap2 g amek wani kat fac engine...g medan, tapau nasik n duk berkelah kat umah wani...sembang2 sampai kul 2 anta wani balik then p padang jawa jumpe my beloved sepupu Ayong....aku amek kad kawen adik aku tuk bg kat mmbr2..tapi aku mau balik sok...sempat ke? huhuhuhu.....sembang2 sket ngan sepupu aku then plumber kol...nk datang umah kul 4...huhuhuh...tapi tak datang2 pon....bosan giler....boooossssssssssaaaaaaaaaannnnnnn.....!!!

alangkah bagusnya kalo kawasan umah aku nie dekat ngan pantai...uiiiihh....dapat 3G daripada eta......mase tuh die otw g langkawi...waaaaaaaaaaa....bestnye becutiii....huhuhuhuu.....

tenangnye kalo dapat mengadap laut kan....
huhuhu

sape yg berjiwa rimba...jom mandi-manda kat air terjun....
wieeeeeeuuuuu...


perghhhh.....alangkah bagusnya dapat nikmati kedamaian camni.....nk terjun terus jek rasenye.............aaaaaaaaaarrrggghhhhhhhhhh.....

sok kedamaian aku dirumah...hahahaaaa....seronok.....!!!

Friday, November 28, 2008

LELAKI DAN KERETA


kereta idaman lelaki..honda ekay..

hmmm...

aku dapat idea nk cite neh daripada mr razman....time dalam kete otw nk balik umah kitorang banyak berborak pasal kete....actually mase kat masalam lagi....gile banyak kete yg canggih2 tadi...first terkeluar cite neh mase kitorang tgk ade 1 kete yg slah masuk jalan...dah la sesak orang nk carik parking, die plak ley selambe masuk jalan sehala(sebenarnye mr razman pon hampir2 tersilap masuk jalan....nasib bek tersedar awal..)hehehe....disebabkan horn kete yg mengejut, kitorang pon tersedar and terus menukar topic ke kereta...daripada bmw, naza, vios dan seterusnya honda....terkeluar lah daripada mulut razman pasal honda ekay...

wondering..camne ek rupe ekay...?? ohoooo..dah ingat..hehehe..sebab tersilap ngan kete adik ipar aku...honda ferio...ngeee....

ok2...cite pasal topic diatas...

lelaki + kete = modified....

contoh terdekat ialah abah aku n abang aku....hmmm....abah akan modified BMW nye sebaik mungkin....biar pon maintenance tinggi, janji die puas hati....yg terbaru..his car dah brtukar baju...kaler putih...perghh...shanteque...tak kesah la kene berleter ngan mak pon...huhuhuh....

contoh kedua..my bro..die adalah pengkritik tetap gang2 die bile nk modified kete...hahahaa..takde la bagus sangat pon...tapi boley laa....kete die dh turbo n kitorang adik2 kesayangan neh amat susah la nk pinjam kereta itu...huhuhuhu....lagipon tak pinjam pon takpe...agak tak reti sebenarnye...hahaha.....

bagi lelaki....bukan diorang tak puas hati dengan ape yg diorang dapat....cume...diorang nk tmbh lagi kepuasaan dihati mereka supaya time diorang bawak tuh memang betul2 puas...heyyy...ade jugak pompuan yg suke modify kete owkaiey....tak sume pompuan lemah dijalan raya..INGAT TUH...!!!!

kirenye kalo lelaki nk cite pasal kete neh aku tak le lembab sangat sebab memang didedahkan dengan keaadaan camtuh...buku2 pasal kete byk kat bilik abang aku...huhu..so curik2 bace la jugak..hahaha...n sejak cik man aku pakai kete, kitorang ade jugak bercerita pasal kereta semasa dalam kereta...hahaha...so..at least aku dapat pengetahuan baru...cam tadi...apakah perbezaan diantara VTEC N TURBO...?? hahahaa...

sebagai perempuan, sebenarnye kite nie kene bersedia...yelaaa..mane tau nnt dapat bf or suami ke yg amat2 suke modify2 neh, biarkanlaaaahh.....asalkan diorang pakai wit diorang sendiri....hahahhhahaa.....duit kami sebagai pompuan adalah utk sopink2...yeeaaayy....

kepada para2 pemandu kereta yg dah dimodify...pastikan kereta anda diubah dengan sangat cantik n hebat..yelaaaa...at least kami neh sebagai pengguna jalanraya taklaa rase bingit ngan deruman enjin kete korang n ley jugak cuci2 mata ngan melihat n terpegun ngan kecantikan n kesempurnaan wajah kereta korang....heehe...

drift2 jugak.....keselamatan harus diutamakan...anda mampu mengubahnya...hahahaa...




ARI INI ARI JUMAAT =)

aku suka ari ini...

kenapa?

sebab aku da xde ape2 nk wat.....yeaayy...report da anta...sume da setel....yeeaayy....
balik dari fakulti aku terus g PKNS...membeli sesuatu yg aku idam2kan...akhirnya dapat jugak....ngeeeee....best2...mase tgh ronda2 kat PKNS tue...dpt la private call dri someone....eheee..mak aku kol la...nk amek aku malam nie....alamak...!!! camne neh...huhuhuh..tak kemas ape2 pon lagi....alaaaa....nak balik tapi tak ready pon...dengan suare yg selamba, mak aku cakap nie.."ohhh..takpela...30hb jelaaaa..satg tak kemas2 abah membebel kat bawah umah..."eheee..satu care abah aku bile nk g mane2 mesti siap on time, nek keta..jalaaaaaann....lmbt tinggal....huhuhuu....so...30hb la aku balik....bestnyeeeeeeeeeee....!!!! tak sabar nk pulang ke pangkuan keluarga.... =)



hmmm..tak lalu nk makan la....sakitnye tekak....nie mesti gabungan anggur ngan buah mata kucing neh....badan pon rase suam2 jek...da telan actifast tapi tak fast2 pon baiknye...huhuhu...takpe2...jangan la kamu mengeluh dengan segala kesakitan..hehee..my mmbr daus berkata " hang nie tau dak...kalo hang sakit neh...dosa2 kecik hang terhapus..."...tengs daus...hmmm...memang betul...lecturer math aku pon cakap...sebenarnye Allah sayang kite...sebab Allah bagi kite cabaran dan dugaan dalam bentuk macamnie...so...bersyukur tau.....

nguaahh nguuuahh nguaaahh...ngantok nye mata..huuhuhu...mau titon sebentar...dedaaaaa....

Thursday, November 27, 2008

HILANG SUDAH KEGEMBIRAANKU


...intan, miera, aku, fiq....
oh intan....

gadis bijak network...haaaa....gadis berbaju ungu ini adalah QURRAINI...sangat2la bijak dalam menggodek2 ip address n segala pasal network...hehehe....banyakla aku blajar pasal computer, donlod mendonlod cite n game...hehehe...gadis ini kan sangat2 la becok...takde die sangat2 tak best...ngan sape la aku nk berpadu tenaga utk kenakan amiera....ngan sape la aku nk kaco time2 aku carik2 mood nk tido..ngan sape la aku nk kruk-kruk(penghuni 504 je tau..) and dengan sape la aku nk masak lauk2 utk makanan kami sekeluarga...huhuhuhu....tapi start tahun depan...dengan sape la aku nk wat sume neh....sume nie hanya intan je ley wat...muaaahhh2 utk awak intan.....

oh miera....

cut cut cut....aku takmo cite pasal die....die dah mencurik tmpt post aku...hahaha...korang bacela sendirik nnt...ngeeee..padan muke ko miera..hahahaha

oh fiq....

haaaaaaa.....!!!!! jangan berani nk kacau die....die hak orang dah okaiey...mau kawen sudey bulan 12 neh...si gadis muke ganaz ini adalah FIQ (siti fatimah)...tapi tak terer nyanyi cam FIQ anak didik amy search tuh..heheheh...sape nk tau, fiq amatla terer bab wat sup sayur n ape aje masakan yg ade bihun....pasneh tak dapat dah nk rase masakan die....huhuhu...tapi akulah si penyepah tmpt tdo die...wakakakaka....klo die takde...alamatnye bilik fiq akan jadik mangsa...hehehe,...tapi aku akan kemas balik ok..hehehe...so utk fiq...selamat berbahagia and berjaya dalam ape juga ko wat...peace bebeh....HIDUP CELAK....!!!! hahahaha...


our DAY..
oh umie.....

my ex housemate but still ma friend..she love green...!!!
so cute, so cantik, so nice person...ni pon jangan kaco ok...hehehe...si gadis putih melepak ini adalah UMI KALTHUM..sangat2 garang kadang2..hehhe...but sangat2 particular person...sangat suke kan cite p.ramlee...hehehhe...skunk, die sangat bz menjawab tepon tuk tebiu..huhuhu....dah keje dah ko nnt umie....jangan lupe melepak disini ya...melawat aku disini..echeee...good luck n selamat menempuh alam pekerjaan...


KENAPA AKU CITE PASAL DIORANG???

sebab aku SAYANG diorang.....sebab aku akan terasa bile mereka ini tiada...

Hujan - Bila Aku Sudah Tiada

Bila, aku sudah tiada
Simpan semua lagu ku
Jangan di tangis selalu

Mungkin, itu sementara
Bila jumpa pengganti ku
jangan di lupakan aku

Pagi itu indah seperti biasa
Tidur yang lena terhenti di sana
Layap kuyu masih tak terdaya
Bukalah tingkap mu
Curahkan cahaya…

Siapa yang sangka
Bila tiba masa kita
Untuk pergi selamanya

Takkan terduga
Jika saat ni
Tuhan tentukan
Aku lah orangnya

Gelak tawa tangisan yang hiba
Kenangan kita masa di dunia
Alangkah indahnya jika
Kita mampu hidup selamanya…

KIRAAN BERMULA SEKARANG...!!!

home sweet home

huhuhuhuhu...arini sangat2 la x larat...rase nk demam, batuk2...huhuhu..tak sabar dah nk balik sebenarnya...nk spend time banyak2 ngan family...nk mkn byk2 kat umah(lantak la nek badan pon...tak kesah)..., nk g tesco teman mak beli barang....., nk bercuti2an ngan pamili...dan paling best tuk cuti sekolah is nk berniaga...hahahaa....9/10 daripada punca rezeki adalah dari PERNIAGAAN.... =)

hmmmm....dah kire ngan jari neh....mau pulang juga..tak kire....nk nangis....seb bek ari2 kol mak abah...tak kesah pon abeh kedit..tuk sape lagi kan..hehehe....

akan tetapi kesibukan akan membantutkan aku utk bersuka ria kat umah...huhuhu..my adik mau kawen sudey...haaa??KAWEN...hahahaa..ye..kawen..wedding....
mendirikan umah tangga...awal kan...eheee...dah dapat suami yg keje bagus and ley sara hidup die, ape tunggu lagi....20hb disember neh sah la adik aku IKA jadik hak MOHD NURUL HAFIZ...huhuhu...sedey ke? sedey plus syiok sebab aku akan conquere umah..yeaaayyy..!!! tapi mesti sunyi jek umah....sunyi ke? taklaaa.....sebab ketereron aku dalam membuat bising kat umah dan bertekak2 ngan abah..hahaha..bukan bergaduh okaiey..tapi aku akan kenakan abah sebaik mungkin....ngeee...dalam bahasa yg paling best is....bermanje2....echeeewaaaahh...

rindunye nk kacau mak masak....rindunye nk kacau abah tengok berita...rindunye nk berebut remote tv ngan haziq.....rindunye nk kiss2 my princess NINA n FINA....huhuhu....RINDU RINDU RINDU................


jelesnye i..nk manje jugak..huuhuhu

p/s :: rindu kat MR RAZMAN nnt...ehehe....tapi skit jek...hahahha...

waiting 4 SUNDAY..


Wednesday, November 26, 2008

HOME ALONE


waaaaa...
ley tension diwatnye.....tapi aku tak de la ditahap sebegini lagi....tetibe jek rase kesunyian dihati ini...ehee...setelah mendengar lagu "TERCIPTA UNTUKKU"++ungu versi akustik feat rossa da cute.... naseb bek masih ade aktiviti yg ley aku lakukan....hehehe......contohnye aku melalak sekuat hati aku...barlah orang dengar pon..eheee....update report...almost done..hmmm.....tetibe suke nengok tv...layan cite dongeng indonesia....and semestinyalaaaa aku akan bukak sume lagu yg ade dalam laptop aku.....yeeeaahaaaa....cepatla kul 5...barulah umah neh kembali ceria.....lalalalalala......

BUMI ITU INDAH


holaaa2..

semestinya bumi itu indah kerana BUMI INI ADALAH CIPTAAN ALLAH.... sume ciptaanNYA adalah SEMPURNA yg tak dapat kite nk modify....hehe...what topic haaa? hmmmm nk cite pasal BUMI...sape yg boley terima sekiranya bumi kite kotor...ok2...scope terlalu besar....keadaan rumah or sekeliling anda....? sape yg sanggup tgk sampah2 bersepah sane sini..kalo cantik takpelaa...huhuhuhu...name pon sampah..cantik ape kan...hehe....kite ade program KITAR SEMULA..tapi berapa ramai manusia yg menggunakan sistem neh..termasuk aku...huhuhu....kt depan umah aku pon ade...

cube bayang kan jika takde keprihatinan kite sebagai manusia terhadap kebersihan? hmmmmm....ape la akan jadik kat bumi kite...kesian tau....kalo kite ley dengar suare bumi..., mesti die ngah nangis kan...huhuhu....mintak kite bersihkan die...ibarat cam badan die ngah kotor la....eheee....

aku ade sedikit kepantangan...agak pantang tgk orang buang sampah merata2....even benda tue adalah plastik gula2....tapi kadang2 aku termiss jugak..heehhe...satu habit aku...aku akan buang sampah dalam beg...hehehe..i means bukan sampah besar2 la...yg rase2 ley simpan b4 aku jumpe tong sampah n aku buang...ngeee....haaaa...tabiat ini aku dapat belajar mase sekolah rendah lagi....cikgu ajar cikgu ajar tau..hehe..nk tau ape yg cikgu aku ajar? hmmm....hari2 kitorang kene bawak 1 plastik beg yg digunakan utk simpan sampah..bukan dalam kelas aku takde tong sampah tapi kalo kite ade terjumpe sampah2 kt dalam kelas or mane2 jek.., amek dan buang dalam plastik tu dulu then baru buang dalam tong sampah...skema kan....? ape susah kan...amek terusla buang....memang la...tapi kalo sampah tue banyak??? huhuhu... sape2 yg amek berat pasal kebersihan jek yg paham....hehhehehe...

hurmm..ape kite nk wat ek...kalo anak2 kite nnt mengharapkan seperti budak nie....bayang kan lagi kalo skunk neh kite nye bandar, negara dipenuhi sampah...camne anak2 kite plak? hmm..banyak iklan kat tv tue...sendiri tgk sendiri pk...tak susah pon kan..nmpk sampah buang...at least ley selamat kan bumi kite yg maybe tgh sakit nie...huhuhu...

so wahai kawan2.....SELAMAT KAN BUMI KITA...

:: PEACE ::

Tuesday, November 25, 2008

APA KATA

apa kata,

sekiranya ubat2tan yg kita makan bile sakit seperti gambarajah diatas...mesti bestkan...? mesti kite rase cam nk makan jek biarla bkn time nk makan ubat lagi..eheee...kalo aku la dapat ubat camneh..,

1) aku makan painkiller cam cokelat jek.....
2) aku akan slalu makan ubat asma aku supaya aku sehat dan kuat...
3) aku akan makan ubat gastrik cam makan m&m jek....

ngeeeee.....

tapi kalo korang perasaan memang ade kan ubat camneh...cume ia nye dikenali sebagai VITAMIN..tuk budak2 jek onkaiiey.....seingat aku, b4 aku g sekoah dulu mak akan kasik makan charms...hehehe..yummiey...

kenapa kite perlu makan ubat ek?
sebabnye ianya adalah sebagai daya tambahan kepada tubuh kite sekiranya kite dalam kondisi yg tidak memuaskan...jangan la takut makan ubat...makan jek...wat2 tak tau...eh..cakap orang..aku pon takut nk makan ubat sebenarnye...heehehe....sowiey ya... =)

to my mummy...

rajin2 la makan ubat ek...nnt mr daddy marah...die membebel2 plak...hehehe....

"JAGALAH KESIHATAN ANDA SEBAIK MUNGKIN"

KISAH KAMU DARI AKU

dedikasi utk AMIRA



lilysteng, miszmiera,me at kenduri PWTC

"AWAK2, skunk kul bape ek?" (padahal aku ade jam..saje..permulaan..hehe)
me :: hmmm...awak praktikal kat sini jugak ke?
miera :: a'a..tapi takut nk masuk... huhuhu...
me :: ok2 takpe...nnt kul 9 baru kite masuk...
( nmpk sorang budak kecik aka STENG tersengeh2 menggalas beg sekolah merahnye masuk kedalam bangunan SPK..)

ITU INI ITU INI ITU INI.....

di kl la perjalanan hidup aku bermula....dari seorang yg tak tahu ape2 ke dunia realiti kehidupan...banyak benda dan pengalaman aku dpt mase praktikal kat sane...and ALHAMDULILLAH...aku jumpe AMIERA....

miera,
budak pompuan dari johor....agak sombong mule2 tapi cuteeeeee.....hehhe..(tulun jangan bagi die ketawa sangat2...nanti banjir..)hehhee...her bezday same ngan MR RAZMAN aku...ngeee...4 OCTOBER..

miera....
ko la kawan aku dunia akhirat(amin)..aku sayang ko...banyak benda dah kite kongsi same2...sebantal, setengah tilam...tengs trime aku sebagai kawan...susah senang biar same....ko sempoi...ko relax...ko wat pale ko sendiri...almost 3 years kite da kawan...wat tender same2(time tuh nk kumpul harta)...nek lrt dalam ngantok2...time ketawa...time degree....satu rumah jugak...

ko la telinga aku bile aku de masalah..ko la mulut aku bile aku perlukan nasihat..ko la kadang2 otak aku bile aku perlukan idea.. I LOVE U MIERA (as a friend je k...ngee)...

pasneh ko da keje...masing2 mesti sebok..aku plak dah sem akhir..sebok ngan fyp...but ko jangan lupe kan aku...aku rase macam nk peluk2 je ko skunk...nk kiss ko manyak2...

miera...aku mintak maaf kalo ade kekurangan, ketmbahn, keterasa hatian...and sume ke ke ke yg ade..hehe....FRIEND FOREVER.....




her peberet song is "NEGARAKU"...ngeeee


she in white.....

HAPPY BIRTHDAY


to MOHD HAZIQ B MD DESA

dah 15tahun dah.. wish u all da best... k.imah sayang kamu sangat2...