Wednesday, December 9, 2009

Selamat Hari Lahir Mak

dedikasi utk seorg ibu.

dulu-dulu.. masa zaman kite sekolah, cikgu mesti bagi homework suruh kite buat karangan bahasa melayu.. tajuk yang dipilih kali ini adalah IBU SAYA... macam2 la yang kite nk sangat ceritakan pasal ibu kite... itu masa dulu2 la... masa tuh duk main lari2 lagi.. semua benda nk buat... Tapi sekarang, bila umur dh menginjak dewasa, diri nie dh makin memahami naluri hati seorang ibu itu.. susah payah atas amanah yang diberikan Tuhan utk ibu...

sembilan bulan aku duduk kaku dalam rahim seorg ibu.. anugerah Tuhan yang paling berharga.. dan dalam sembilan bulan jugakla aku diusung kemana saja tanpa pegang2 tangan.. walaupun aku belom lahir lagi, tapi aku yakin, mak mesti mengusap2 perutnya, tak pernah mengeluh malah menitipkan doa buat anaknya semoga menjadi seorg insan yang boleh menggembirakan hatinya dan berjaya dunia akhirat....

mak sangat garang,
tapi kami adik beradik sangat sayang...
pantang tengok mak menangis, pasti bertalu2 tanya "aku ada wat salah ka?", "aku tersilap langkah, tertarik muka ka?".. huhu.. tapi mak diam saja.. paling lama pon, mak takkan cakap walau sepatah pon.. diam sampaila satu tahap kami akan tetap mengalah... tak mahu perang dingin... kami minta maaf banyak2 kalau selama kami hidup nie, banyak susahkan hati mak.. maaf jugak kerana kami sangat la nakal tak ikut kata... tapi kami tetap hormat mak sebagai mak... insan yang paling berharga... Abah, kami sayang jugak...

utk pengetahuan semua, kami adik beradik dilarang sama sekali untk mengucapkan perkataan Aku Kau.... larangan hanya terhad dirumah saja... pernah dulu, bila kami mula berjinak2 utk bahasa kan diri Aku Kau..., mak dari jauh dh jerit kat kami.... "sekali lagi mak dengar cakap aku kau, siap la.. mak lempang sorang2.." hehehe... takut kan.. so, sampai sekarang la kami memang takkan nk berani2 bahasakan diri aku dan kau.. panggilan kami utk yang lebih tua mestilah abang(panggilan adik2 utk abang), kak. ilah(panggilan adik2 utk kakak), k. imah(panggilan adik2 utk aku)... semua nya mesti mula dengan abang atau kakak depannya.. tapi yang bestnya... kami akan bahasakan diri adik bila bercakap... semuanya akan bahasakan diri adik bile nk bercakap dengan abang dan kakak2.... ehe.. sampai kan tak tahu dh, sape adik... hehe.... tu kot yang merapatkn kami lagi.... siap semua2 la termasuk kakak ipar aku, abang ipar aku ngan adik ipar aku... takde aku dan kau.... mungkin cara orang lain , berbeza.... aku kau bagi diorg lagi rapat... cara hormat yang tersendiri kan.... air dicincang takkan putus kan....

kami nie taklah dikategorikan sebagai kaya... tapi kami selesa... impian memang la nk duduk umah besar2, kete mewah2.... dengan apa yang ada nie pon dh selesa, dh cukup bersyukur dah.. bukan senang nk jadik senang... mak aku ada bukak kedai makan.. dari satu pintu, sekarang dah 3 pintu abah beli... semua hasil titik peluh mak abah... Alhamdulillah... bila kita dah abadikan diri kat satu2 keje, mesti susah kan kite nk tinggal.. macam tuh la mak abah.. kalo tak berniaga, mesti lenguh2 badan, rasa tak senang nk duduk... memang dari abang aku lahir kot, mak dh start meniaga... nk tampung sket2 keperluan keluarga.. abah aku polis... alaa.. dulu gaji berapa je kan... tapi kami skunk dh hidup sihat walafiat jugak... ada kehidupan masing2... cucu2 yang comey2 semuanya... hehe... anak2? lagi la comey2.. hehe... gen putih, mata coklat dan rambut perang... hik hik....


dugaan, ujian Tuhan tuh banyak... nk uji kita manusia nie sanggup atau tak utk hadapinya...paling teruk yang kami diuji bila mak kene buatan orang... jujur la aku kata, melayu tak boley nk tolong melayu.... tambah lagi bila berniaga... pantang tengok kedai tuh maju sket... mak sampai tak boley nk pegi kedai... mesti sakit dan marah2 staff nye.... sampaikan mak kene anta berubat... macam mana korang tengaok cite mistik ke, misteri nusantara yang kat tv tuh kan, yang org kene santau or buatan org tuh kan, haaa.. camtuh jugak mak aku... dah la time tuh nk berubat mak, buat kat rumah aku.. tak ke takut kami adik beradik... mak menjerit2 minta dilepaskan... paling aku ingat bila ayat nie terkeluar dengan serak2 basah... "aku sayang dia... aku nk buat dia sampai mati... aku tak nak keluaaaarrr" ofkosla bukan mak aku yang cakap kan... huhuhuhu... bayangkan la bende2 camtuh jadi.... eee... ngerikan... tapi aku dh biasa dh.... alhamdulillah mak dh ok...

oh, mak aku pon tak berapa nk sihat dulu.. tapi skunk dh okla.... mak aku kencing manis... sangat la degil bab2 nk pantang makan... mak aku pantang jumpe ade la... hehe.. bile nk jumpe doktor je mak aku pantang.. hehe... abah slalu marah.. gaduh manja2 sket.. sebab mak aku nie memang degil sket.. tapi mak kuat.... aku ikut mak kot... sebab bila aku sakit, selagi terdaya nk tahan, aku tahan... abah pon camtuh.. cume abah nie lebih prihatin, dia sakit sket terus telan panadol.. tapi jangan harap suh abah g hospital or klinik.. hehe.. takkan nye laaa.. bila kena tang mak aku cepat benor nk anto g hospital.. ehehe... tuh la mak ngan abah aku.... diorg sangat sweet.. bercakaaauuu selalu.. tapi kadang2 tuh nk tergelak pon ade... mak manje, abah suke mengusik... hahaha.. rindu rumah la pulak... huhu..

aku dh cakap kot banyak kali... aku sayang razman (eh, terselit pulak.. hihi).. tapi aku sayang mak abah lebih lagi... razman no 3... hahaha... member aku penah tegur aku... tegur sebab pe tau.. tegur sebab aku ari2 kol mak abah aku... kadang2 tuh 3g... rasa dekat dihatiiii... haha... ape2pon mesti mak abah...

bagi seorang anak, takde ape yang lebih berharga nk diberikan pada mak abah... cume aku selalu berdoa yang mak abah bahagia dunia dan akhirat.... mak abah sentiasa dilimpahi rezeki yang melimpah ruah... dan mak abah dihindarkan dari malapetaka.... dan juga segala dosa2 mak abah sentiasa diampunkan Allah... lepas sembahyang tuh je la doa aku....

ok, aku dh takde ape kot nk cite... banyak sebenarnya... tapi biarlah aku kongsi sket2 ngan korang... nnt nanges lak aku... yelaa.. kang tak pasai2 angkat beg teruih balik tapah... huhu...

"Selamat Hari Lahir Puan Aminah
yang ke 49.."



aku sayang dia
(aku pendengar terbaik mak)


aku sayang dia juga
(aku penasihat terbaik abah)

dua2 aku sayang..
dua2 aku cinta..
dua2 aku mahu jumpa disyurga... amin..

Tuesday, December 1, 2009

budak kecik buat aku teruja gila babeng

video

baby batrisyia yang susah mahu mangun...
ibunye jenuh nk kejut suh minum susu..
kaco pon hang wat dek jek eh...

video

hiccup2 ma little baby..
bley plak time neh die jg and aku suke hati kaco die..
ngah lapo nk susu ibu die..
tapi saje jek wat lambat2...
hahaha..
tunggu nangis dulu, pastuh aku tinggal..
muakakakaka...

i love u my darling...
hehhee..
muke cam abi nye...
sejibik neh..
budak neh suke mengiring la..
dh nk advance sangat meniarap ke budak kecik.. hehe..


hahaha..
padan muke kene balut...
dah cam ulat beluncas aku nengok..
ngeeee
cekak tuh aku beli tau...
baru 9hari dh bergaya..
pastuh kakak aku tego...
berlekuk2 dahi budak tuh aku kerjakan..
ape taknye..
tempurung pon lembut lagik...
hahhaa... so overexcited la maklang die neh..

p/s :: aku stim ngan bau baby....
ahhahaa...
encik razman, jom kawen.. hahahaha..

Wednesday, November 25, 2009

Bila Cinta Bersatu, Kau Milikku...



apa macam tajuk entry kali ni..
haaa..
bermunge2 tak..
hik hik..
isshh..
perasaan cemburu membuak2 bila tgk sorg demi sorg mmbr nk kawen dah..
turn aku, al macam sang lelaki ku kata lah, 5 tahun lagi..
mau ada Ferrari utk dibuat hantaran..
eh eheee..
bulan 12 nie makin sebok la dengan kad2 jemputan yg penuh ditangan..
sume sebok dengan persiapan kawen..
yelaa..
cinta dah lama, so ape lagi kan...
kawen la..
harta dah ade..
nikah la...
ye tak..


yang jemputan yang pertama
echewaaah..
dah macam cerita hagemaru tuh..
waahh..
tak sabar nk balik, rebut remote ngan budak2 kecik..
Hagemaru...!!!

ok2, berbalik pada tujuan asal menulis blog ini..
nie kad kawen cik wiyah..
lepas nie puan wiyah la..
hehe..
aku kenal wiyah nie satja..
time reunion Arau...
hahahaha..

Tahniah2...
aku ikut razman je la wiyah, kalo die g, aku follow la eh..
huhuhuhu..
Tarikh : 29November (Ahad)

kad jemputa yang kedua..
aku dipilih mewakili exStudent cs110 Sri Iskandar utk membuat perkhabaran gembia dari Fizahayani..
tahniah yang yang..
lame dah jimah tak jumpe fizah...
huhuhu..
dah nk kawen dah....
selamat menjadi sepupu zura..
hehehehe..
Tarikh : 12 December 2009 (Sabtu)


kad jemputan yang ketiga
yang terakhir mebi..
hehehe..
juga sebagai wakil
(nampak sangat kredibiliti sebagai
Presiden Majlis2 Ketua Tingkatan time sekolah menengah dulu.. hehe)

tapi ini bukan kawan aku kawen..
abang kawan baik aku...
Dayah Samat
ko bile lagik dayah..?
hehehhee...
unt exMath cs229..
korang sume dijemput tau....!!!
so, marilah berkonvoi...!!!

Tarikh : 27 December 2009 (Ahad)

ngah semakkan kepala otak..
kad kawen aku camne ek nnt?
hehehe..
nk design sendirik la...
wink wink wink

Tuesday, November 24, 2009

Salam Aidiladha


Salam utk semua
warga insan/umat manusia
yang mengerjakan ibadah haji di Mekah.


selamat mengerjakan ibadah korban..

yellow is you..!!

cerita utk baby yang tak pernah lg bersentuh kulit dengan aku nie..
update..!!
Nurul Batrisyia Qaisara bt Muhamad Nurul Hafiz, yang selamat dilahirkan pd 18 November 2009...
tapi arini, perkhabaran mengatakan baby kene kuning..
normal kan baby kene kuning..
kesian.. huhuhu..

semoga menjadi insan yang terbaik utk mak ayahnye..
cam tak caye jek adik aku dh ade baby..
syukur2..
janji sume selamat...
nie haa.. amek gambaq baby tak mandi g....
fresh dr perot mak dia..
ngeee


berMMS dengan family..
ofkos gambar baby..
yang anak2 buah aku yang lain duk gilir2 jaga..
adooii..


ber 3G mase kat spital..
canggih teknologi skunk..
heheheh..

kau ingat aku speedmaster?





aaaaaaaaaahhhh...
banyak benda yang aku nk taipkan pada kotak putih kosong yang tak bernyawa ini...
tapi apa yang perlu aku marahkan kerna idea aku kering kontang....
kau ingat aku nie sangat rajin kah?
malas nya mahu membunga2 kan ayat...
mengsamsengkan perkataan pon kadang2 jika perlu....
aduhaiii..
persetan segala benda...


eheeemm ehheeemmmm..
KEMBALI NORMAL...

salam semuaaa...!!!

huhh... tolong tiup sket weeii..
berkulat cendawan dh blog aku neh...
yang kunun2 sangat girl2 la...
yikk yikk..
tak mahu la..
bak kata Scha...
separa..
konflik personaliti..
hehehe..
kau samseng, kau ayu...
dah la adziem... kau rasa diri ayu ke bile kaki naik kat dashboard kete budak lelaki kau...
ok, kantoii kan diri.. ehee...
kadang2 jek ayu...
ngeee..
sayang, kau suke kah aku ayu...???
sile jawab dalam hati je...
jalan pun selangkah dah sama dengan block divider tepi jalan....


dengan tanpa henti, aku mau wat pos laju... hmm.. apakah perbezaan pos laju dan pos express? ok, selingan.... nk jawab pon bley jugak... :)


pos penghantaran bermula :)
ouh, jangan nk harap aku update gambo nie ikut tarikh.. malas aku nk susun2... ngaaaaa...


sudah aku katakan..
aku sukakan surprise..!!!
pada manusia yang aku betul2 sayang...
:surprise pada mak abah :
balik duk tercegat depan mata deyrg tanpa sepatah haram kata mahu balik time tuh... pastuh kena surprise sebab takdak tiket nk balik....
selalu harap abah.. so padan muka... trima nasib kau...

alhamdulillah, mak ayah dyla selamat sudah tiba di Mekah utk mengerjakan haji..
sekali mak dyla terkejut aku p serbu Kelana Jaya..
bley cakap kt aku
"eh, ko datang dengan ape"
yeke dyla? ke tanye aku bile datang..
hahaha..
lupe weyh...
siap main tipu2 kate aku dh kt shah alam..
siap kunci2 razman dr dlm kete sebab takmo kasik dyla dengar suara razman or bunyi kete..
hampagas..!!!
tapi, best2 dapat jugak g jumpe dyla...
best2 bile dpt tengok sendirik en razman n en tungkai keje...
best ke? isi masa lapang jap..



ouh, sebelum tuh p teman si lelaki ni g function...
pas abeh segala event, beramah tamah dengan ehem ehemm,
kami berdua teruih ke Kelana Jaya..
sekali la encik razman tunjuk muka kt Kelana Jaya tuh.. ngeee..
balik shah alam jek terus aku flat oledy wa cakap sama lu..
penat seyh...
ouh, sempat lagi la mengada2 puji diri sendiri kata terlebih sopan bile pakai baju nie..
rasa ayu giler seyh...
nice2..
umu, tunggu pa lagik.. hahaha..

jom start kumpul harta..
asek berkepit berdua..
mana2 ja ada sama..
sampai mak kol pon,
haaa tau dh.. kuaq ngan razman..
oh selamat..
aku dh macam PA sejati utk dia..
dan dia driver terbaik utk aku..
dr hari yang free teruih jadik bz..
sume sebab Celica..
hahahaa...
kau tahu kan..
malas aku mau cerita..


mencelah diantara dua jejaka tuxedo..
berhempas pulas kt Bukit Jalil terus ke KL..
teruja tahap kesatria hitam bila first time pakai GPS..
ok, kau nk kata aku jakun, pedulikan la..
kau ada ka?
haaa.. sinis bukan...
memang berbaloi2 lah ada GPS... kau jangan nk start tipu / tak ikut arahan...
sekali kene tengking WRONG WAY..!!! kau tipu ah..
atas permintaan sahabat, tunaikan juga walaupun peluh satu baldi..
salute ah sama razman..
kesian mmbr takde kamera..
hehehehe...
kesian, mmbr dpt gmbr lmbt.. hahahaha..


ini dah berkurun dlm folder..
tak upload2...
mood exam siot..
tapi soklan cam hape..
aku harap lepas sudey..
bday staf zakat, kak parid..
selamat bersara juga..

mood prezentasi..
mood muka cam hampeh..
muka bendera jepun..
ko ingat sangat best bile time semangat, terjadi benda tak diingini..
menyumpah seranah..
terima kasih kepada yang terlibat utk projek akhir ini..
terutama mak abah n razman..
oh, hasliman. thanks for coming..


aku gila gersang utk tengok muvi..
banyak muvi aku miss..
terutama sekali, sangat ralat dengan Papadom..
aku mahu donlod.. or sape2 nk kasik, sile email kat aku..
ouh please2..
ini muvi kedua selepas tahap kemarau melampau2 utk mood tengok wayang..
ramai komentar2 meluahkan perasaan utk cita nie.
baru tadi aku bersetuju dengan pendapat pendengar radio panas fm..
jalan cerita tak memenuhi cita rasa..
keinsafan itu ada.
tapi ini bukan seperti aku jangkakan.
bukan tak best, tapi tak seronok.
ok, bley la..
memang gempak, tapi tidak bersetuju dengan jalan cerita..
dh la panjang..
kau memang boley agak dah cerita macam nie.
pada aku.. so so sooooo

siapa kata filem melaju tak boley maju.
jangan selalu pandang kearah yang negative.
lihat pada sudut yang manis.
cerita malaysia babe.
kau mahu kondem segala.
cerita luar? kau puja dengan bangga.
ini apa tafsiran aku saja.

positif :
pernah terfikir utk buat filem begini?
indah dikapal, tapi fantasi segala.
tolong tutup mata la pada gambar laut yang tak bergerak tuh.
tapi jalan cerita sangat ringan.
meniru filem barat?
kau memang pantang benar kalau cerita malaysia nk pergi kesuatu sudut yang berbeza.
liyana jasmay mahu nyanyi pon kau kata meniru avril..
shila oiam pon kau kata mahu serupa miley cyrus..
pantang lihat sedikit pembaharuan..
kau tiru gaya sana, kau tak pernah mau lihat?
apalaa..
think positif babe..
pada jalan cerita.
(pelakon lelaki baru itu sangat sweet.. si gigi besi)

negatif :
takde air lain ke kau nk mintak? kau nk teguk?
aku yang cetek ilmu sedikit nie terus google VIRGIN MARY..
kau memang gila...!!!



tak sehebat mana..
tapi kau ingat jantung akan selamba bila hasil dipertontonkan..?

aku chenta dia..
kekasih hati sepanjang perlu.
kamu kamu dan kamu..
aku cinta juga..




mood aku masih ditonggang terbalikkan..
terima kasih.

Friday, November 13, 2009

Nothing


aku akan update bila aku rasa mahu...
bukan sekarang..
otak aku kontang..
banyak benda aku mahu sedekahkan tenaga aku..

kau tunggu
kalau kau mahu..


..selamat..


ouh..
utk pekakkan telinga aku berulang kali..
lagu ini..
utk kau..




ketika buhsan menjelma

Takde ape yg aku nk ceritakan... saje tengok2 draft, ade satu jek title yg dh berkulat abeh.. ko nk wat jualan kulat pon boley.. pastuh kulat masal lomak cili padi.. uh, sodap jugak eyh.... tetibe kelaparan menjelma...

arini nk wat keje, tapi cam banyak lak benda lagha menjelma.. wah.. sungguh kejam perkataan itu.. bukan ape... banyak la cobaan2 yang tibe2 jek nk kusut masaikan kepala otak nie.. dh tidak lgi diatas paras normal.. haa..

bukan blog yang dh berhabuk spora kulat nie, upload ape2 yg rase nk upload... tetibe teringat satu ari, eh, 2 hari kot bersama razman... dh berjinak2 bersama 50mm... tapi seperti biasa la... kami bukan professional punya jurukamera... so, bergambar suka2 dan mengikut pandangan mata kasar sahaja... hehe..



ada cerita disebalik tabir minum coffee di Blush..
hehhe..
free of charge..
bukan la kerna ada org belanja..
nie disebabkan flyers2 yang bersemak kt sna..
ape salahnya try kan..
so alang2 duk dlm Blush,
biar la lama2..
dh ah comfortable abeh..
ape lg..
beristrirehat la kami berdua..







aksi gedik kami kat putrajaya..
begitu bersemangat ke putrajaya semata2 nk amek gambar matahari terbenam..
tapi ada awan yg melindungi matahari..
so matahari pon agak malu2 utk menjelma kan diri..
banyak jugak la photographer2 yg berlepak kt sini..
so macam2 gaya diorg pamerkan..
pro kowt..
pengantin2 pon tersipu2 malu la nk romantis2 ikut arahan si photographer..




sempat jumpa razman before die balik ke Penang sebab kene kuarantin demam campak..
dh paras kritikal..
ko bajet ko kuat ah zimah..
imun ko giler kentang punye ah jumpe razman..
konon2 kecik2 dulu mak bapak ko kasik Enfagrow A+..
siap ade belon2 firewall..
ok, merepek sakan..
ye, aku sangat bersyukur kene demam campak kecik n besaq time kecik2 dulooo..
so, takde la kesan2 permukaan bulan kt muke nie..
muakakaka..
ok, dh jadik jahat pulak gelakkan org..


org putrajaya yg kunun jadik pelancong dr luar kawasan.
muakakakakaa..
bila org putrajaya pon lepak sekali kt putrajaya utk amek gambar n lepak..
biasa ah..
paparazzi dimana2...
hahhaa



so,,
adiosz

Tuesday, November 3, 2009

takde motif


ok..
time restkan segala jari jemari
kaki tangan segala...
ntah la ape masalah otak aku skunk..
tengok2 balik gambo2 lame then..
paaaaaaaaanngg...!!!!
aku dengan takde motif upload gambo2 nie..
ape keheeeyyynyeee..??
wa tak tau bro...



aku beli baju nie kat Putrajaya..
cost? haa.. 50%..
apsal ntah minat gilak ngan baju nie..
padahal biase jek..
pada pandangan mata kasar org len..
tapi x bg aku sebab kaler nye menawan menusuk kalbu..
mule2 agak takut nk pakai baju nie..
(eley.., skunk pki pon org dh usha macam2.. sakit mata kut pelangi lalu.. muakaka)

cubaan pertama : pakai baju nie ngan tudung kaler kuning n suar kaler hijau..


cubaan kedua : g kptm..
suar :: my fav jeans n tudung biru beli kt tesco..
menu tambahan.. fiq's black cardigant...
(sori la fiq, kitorh dh blasah cardigant ko.. huhu)


cubaan ketiga :: reunion csArau
suar hitam yg dh di oter, fiq's cardigant and selendang hitam


the last one..
hang out with razman
i have been wearing this rainbow shirt with black pants..
and the blue tudung..
ouh..
the inner is gray from FOS...
ouhh... can u see that... my turquoise's bangles...
i never forget to wear that bangles..
hik hik..
same color rite..!!

ok, itu jek..
gudbye sayonara

Sunday, November 1, 2009

macam-macam panggilan utk dia

puuhh puhhh puuhh..
eh.. saje jek.. nk kasik lap habuk nie..
isshh..
banyaknye habuk kt blog nie..
baru nk update pasal budak kecik sorg nie..
ntah nape ntah...
isshh.. tak ley nk pk ah... mesti nk kene pk gak nie..
pikir pikir.. na na na na naaaa...

ok la... jom kembali ke sekolah.. aih? tak tak...
kembali kepada tajuk utama.. hihi..

ok ye.. ade sorg budak istimewa nie. eh eh.. bukan bukan.. budak yg istimewa dihati kekanda.. ek? adinda.. ewaahh..

tersebut la alkisahnye pada 28hb arituh, dh genapla umurnye 24tahun dh barula kami rasa makin selesa utk berkawan dengannya kerana dh join to the 24 club.. hikhik.. (alaa.. tapi nape ketinggiannye tak bertambah ek? lalalalaa.. nk harapkan wedges die tuh je la dik oii..)

jom kite sewiyees jap nak..
ehem eheeemm..
beginilah ceritenye..

ntah cemane la aku ley kenal die.. jap nk pk lagi.. ouh.. masuk degree rupenye.. diploma mane kenal pon sebab uitm lain2.. :P so, sem pertama....TAK KENAL.. cenggitu gitu apek jek... eh, kenal la sket sebab aku penah g bilik die.. time awal2 kan duk hostel.. ala2 skema sket duk hostel kan... so, sem kedua kenal banyak sket.. sebab dak nie terer speaking.. echeee.. yeke? hehe... kalo die present tuh agak cam best gak ah.. (aku saje nk kembangkan idung die jek)... yg takley blah bile die present BEL ngan zul... haa.. sampaikan ade gosip kate diorg kapel,... ape2 jek dyla, ape2 tuh gak ah zul.. hihihi.. hmm..

meh nk upkan die lagik... kalo korg nk tahu kan.. aku first2 neh takut tau nk kawan ngan die.. yelaaa.. kalo korg nk tau.. selama 365hari yg ade dlm kalendar tuh kan..., baju2 die sume len.. kirenye cam dlm almari die tuh ade 365 helai baju.. haaa.. bayangkan bayangkan.. manyakkan... hehehee.. ouh, die jugk pereka fesyen aku... echeewaa... besar sangat kunun khidmat ko kt aku.. lalalala... (selain cik Diana Hamasuba eh)... die pandai mix and match giteewww..... hahahaa...

(aku baru pas msg cik mang tanye cemane aku rapat ngan die neh.. aih, hilang ingatan bentar...tuh ah... makan lagi asam jeruk yg razman bawak balik.. wakaka)... ntahla.. bak kate jawapan mang neh, thru ym and komen kat FS sket2.. muakakaka... tapi yg aku pasti, die nie sangat senang ah kawan ngan die and bongok sekali.. =P... haaaa... pastuh study konpem ah skali kan..... yg paling2 aku pasti adalah...... DIE SATU KEPALA NGAN AKU.... (die la yg mengaja aku cakap kasar... hahaha.. tapi aku brani berperkataan kasar ngan die jek.. ngan org lain aku bersopan.. giler hipokirotoo..!!)... lantak ah...

ade satu ketika, aku penah tanya dia..
"weii.. kalo aku berlawak kasar ke, marah ko ke, ko sakit hati tak? ko terasa tak?"
sungguh menyentuh perasaan ah punye soklan... sangat tak bley blaaahh..!!

jawapannya biolaaa aku simpan ya.... sangat sentiMENTAL value ah punye jawapan... muakaka... budak nie jugak selalu sangat nk wat kan aku jadik VOLCANO... dengan soklan2 die yg memang nk kene pelangkong 25x..... seb bek aku nie penyabar... jawab pon dengan senyum2 jek... haaaaaaaiih.. tapi dengan cara die camtuh ah aku ni makin2 rapat ah ngan die.. adoyaaiii.. dh cam adik aku jek.. kalo nek motor ngan die, ko jangan harap nk tutup mulut... tak start motor lagik pon dh gelak..., sampai matikan enjin pon nk kene gelak gak.. Ya Allah.. padanla muke aku nie tak kurus2.. tembam sebab duk gelak... duk dalam kelas pon terkekek2... syyuuuh2.. ko p jauh ah sket... ahaha...


so, sempena hari bertuah die dilahirkan tengok bumi nie, aku surprisekan die ngan BigApple... sebelum tuh aku wat bende yg menaikkan suhu darjah bilik die ngan nyanyi ala2 si katak puru bile laptop aku tepat kul 10:28... meaning that her bday 28 minit utk 28 haribulan, 10pg utk bulan oktober... haaaa... sepertimana aku wish utk cinta aku DianaHamasuba..... ingat x babe? hehee... aku plan ngan jee pastuh bagitau kt eta... so party ON...!!!! berjalan bak itik sebab nk bawak big apple neh... hahaha..


unit zakat mase tuh dh jadik cam pasar dh.. sempena kelahiran budak kecik nie.... dyla banje kek.... yumyummmm.. dyla neh pemes ngan chocolate indulgance,,, hikhik.. 2x tau die banje kitorg ngan kek tuh.. bukan 1 slice, tapi sebesar kek.. hik hik.. baik tak die.. baikkan.. tengok ah kawan ngan sape.. hahaha... kak parid, opismet dyla banje KFC.. memang langkah kanan ah aku ngan eta.. thanks..!!!!!










bersama cik eta yg bersama 2 menjayakan suasana... hik hik...
sayang kamooo juga..!!!
















nie acara yg sudah bermula..
eleeeyy..
sengih2..
ni baru nk start neh...
tengok bawah lak....!!









ko ingat ko selamat ngan aku?
hahahahaa..
silap laaaa..
siap aku calit cam askar lagik...
hahahaha...
puas hati aku....











aku baru dpt tau rupenye diana wat hal lagik... time bday aku pon die malas nk wish.. eh wish... paling last... nk kene neh.. takpe2.. tunggu next year ye.. siap ko.. hehe..
Actually aku dh rancang pon ngan diana nk kuar makan celebrate dyla.. tapi bayar sendirian berhad..
hahaha...
dapat jugak kan jumpe..
to dayah, tatapla foto2 kami nie ek..
duk jauh g..
eh, betul tau aku rindu ko... hehe



********************************************************

nie adalah utk tatapan dayah...!!
hik hik...


***************************************************


kepada kekasih hatiku ini..
cik hadyla, dyla, mekngot, mang, kemetot, ketot and the latest one is myPUPU...
i love u
and
Happy Birthday To You...
(ala2 tv3 lak...)

dengar sini baik2..
aku sayang ko..
aku sangat mahu kawan ngan ko sampai bile2..
aku sanggup layan blur ko sampai bile2..
aku bley tahan telinga dengan bebelan ko..
aku ley jaga mata aku utk tgk ko slalu..
cume aku tak bley nk tahan mulut aku
bile aku nk ckp ngan ko...
mahapla bile sume macam kuar..
ko pon same sebab ngan ko jek aku berani sembang tahap melampau...
pipi aku makin tembam sebab ko..
sudah diam.. kuarangkan gelak...
sume salah ko..
tapi
ADA AKU KESAH..!!!

sebab ko kawan baik aku..

i love u so much....!!!!

dah,
cepat lompat bintang..
kasik tinggi sket..
hahahahaahaa..
muaaahh..!!!