Sunday, August 9, 2009

Sabtu yang sangat sibuk

helloo2... haii2.. amboii.. bagi salam tak bley ka.. ehee.. assalamualaikum... wahai kawan2 sekalian... yang duk baca blog ini.. ehee.. aku pandang muka mira je terus cam de mood nk tulis blog.. eh eh.. menaip perkataan2.. ehee...

ok, ya.. sabtu arituh aku bangun2 tidoq ja teruih wat benda yang drastik.. keputusan yang wat kan aku dalam path yang benar.. waahh.. belagak terok.. hahaha... sepatutnya la, sabtu pagi tuh aku kena menghadirkan diri ke Sekolah Menengah Kebangsaan Seksyen 7, Jalan Platinum 7/37... utk apa..? haaa.. utk exam Pasti Tak Dapat (PTD).. hahaha... bukan2... Pegawai Tadbir dan Diplomatik M41... mak duk suh p... sampai majuk la bila aku kata tak mau p.. hahaha.. mintak maaf ye mak.. anak mak neh tak sedia lagi la... huk huk...

aku tak wat preparation yang rapi pon.. knowledge pasal negara neh pon masih cetek.. (tapi duk gatai nk mintak.. haiih)... so, pagi tuh, around 8.30 aku text si dyla, mengatakan yang aku undur diri.. hahaha.. waaahh.. berundur dari medan peperangan tuh.. ehe.. sebenarnya aku ikut kata hati.. selagi aku tak bersedia nk terima tuh sume, wat pe la aku bazirkan diri.. memang tak mau p.. takdak perasaan pon... huhuhu.. isi pon dah lame dah... mane la aku ingat aku neh isi ape dulu.. hahaha... so, aku text plak my mista kata tak mau p... ehee..

kul bape ntah, aku duk msg lagi mista, menggedik nk ikut mista p kenduri Lat aka Asrul.... kawan aku jugak... pasangannya pon kawan aku merangkap senior 1 sem mase diploma.... lame la diorang neh kapel.. akhirnya, ke jinjang pelamin juga.. Tahniah2...

kul 1 camtuh kot, mista dah duk bawah umah.. seb bek i dah siap u.. ngee... (ouhh, credit to En Hasliman pinjam ketenye... wink wink).... kitorang sampai sane pon agak lewat ah.. konvoi 2 kete.. ngan gang ara... so tak sempat pon nk snap2 pict banyak2... huhu... banyak yang cam candid la.. huhuhu... kat sane, dapat la jumpe dak2 perak dulu.. best2... pasneh turn sape lak ek? eheee...


ketibaan disambut dengan kain rentang


3 jejaka bersama hadiah tuk pengantin..

kengkawan ngan pengantin...
hope both of u happily ever after...



candid by mista...



wif pengantin pompuan..
nurul, u looks so beautiful..
berseri ye...


kenkawan wif pengantin laki..
paat sanggup turun dari penang..
ehee..


suke gambar neh..
ummu sori terupload..
hahaa..
macam situasi jek..
ummu ngah gaduh ngan jawa..
eh2.. bukan betul2 gaduh ek..
hehehe..
berebut2 nk salam ke tak..
haha..
jawa kate, kalo die balik..
majlis tergendala..
hahahaha..
siot..


pas kitorang balik, teruih bawak si kecik p klinik.. demam katenye.. kene kasik ubat batuk.. ehee... dah la aku ley wat lawak lak p bengkel kete tuh.. kunun2 kontrol ayu la.. pakai heel la bagai.. sekali ngan perasan ayu nye, aku p pijak kat tempat yang orang duk angkat keta tuh.. sekali, salah pijak, gedegaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnggggggggg....., amek ko... sekali 1 bengkel bunyi besi yang maha kuat... haha.. teruih wat muka tak malu p nyendeng kat mista... hahaha... bongok... len kali pilih jalan yang baik.. hahah..

sampai shah alam, kitorang p la tasik.. nk tunggu hasliman, kene habiskan quality time bersama.. haha... so, aku pon amek kesempatan, p la capture permandangan yang best2.. sambil tgk keluarga bahagia bersantai.. ni la hasilnya..



lame tahu nk tunggu burung neh..
dah la lens bapak berat.. huhu..
lenguh2.
tapi aku dapat gak snap die terbang..
susah wooooo..


hoyeee....
flying with wings..
heheheh...
bahagia jek jadik burung kan..
suke hati landing.
suke hati terbang..
takyah ingat jem kat jalan dah..
hahha


pemenang capture dragonfly..
ok2..
mista menang..
die kate aku suke nk tangkap bontot die..
hahaha


budget kunun...
hahaha...


suke giler bile die senyum cenggini..
susah tau..
huhuhu..

nampak tak..
dah tak sopan dah..
bile terbang baju kurung..
nie la jadinye...
haiihh..
yeaahh..
dapat capture gambar bulan..
mase neh kat Kota Damansara,
Original Kayu Nasi Kandar..
hoyee..
dapat lepak ngan lilySteng..
best2...

malam pastuh, lepak lagi.. jumpe hasliman
sebab nk anto kete..
kebetulan cik fizah tido umah..
haiih..
melepak keje ko zimah weh...
lalalalala..
adioz...

5 comments:

LuVidA^^ said...

kak ima lak..bile nk kawen? hahaha

0ren said...

hoyaa..ziem gmba ko ngan pangantin tu nmpak chubby lor..jgn mare...huhu~

:: Si Ummu :: said...

uwarghhh!!!zimah,mengapakah kamu upload gmbr itu??ilang kebahagiaan kami tau...wakakakakka ;p

A.D.Z.I.E.M said...

dear luvida :

haa... empunya blog neh.., takley nk kata bila.. tunggu dapat bmw 5 series kot.. hehehe.. insyaAllah... doa2 cepat kawen tahu.. dah gatai neh... lalalalala..

dear Oren :

aku benci tangkap gambo tepi.. huh.. tuh la akibatnya... huhuhuhu

dear Ummu :

hahahahha.. tuh la pasal.. taapi gambo tuh cute pe... kebetulan zimah pegang pale.. kunun2 pening pale nengok korang bertekak.. hahaha

:: Si Ummu :: said...

hahahaha...tu la psl, siap pegang pale lg tu...cett!pelakon thebat ;p